Ebbe Henningsen er landsformand i BEDRE PSYKIATRI - landsforeningen for pårørende.


Ebbe er 60 år, gift med Annette og far til to døtre. Han har også 3 børnebørn. Ebbe er tidligere viceskoleinspektør i Horsens. I dag arbejder han fuldtids for at give pårørende til psykisk syge, så stærk en stemme som muligt.

I denne blog vil Ebbe kort og kontant blogge om det, han har på hjerte om psykiatrien, psykisk sygdom og ikke mindst pårørendes situation. Ebbe vil - uden filter - komme med konstruktive forslag, kommentere ny viden og komme med kærlige og kritiske spark til dagens psykiatri.

mandag den 17. oktober 2011

Psykisk syg og kastebold i systemet. Nu må det høre op!

Din datter er blevet diagnosticeret med skizofreni. I forvejen skal du slås med altoverskyggende bekymringer, som altid følger med, når ens barn får en alvorlig sygdom. Du skal forlige dig med sorgen over, at din hjælp ikke er nok til at gøre hende rask. Og som om det ikke skulle være nok, er du også tvunget til at være vidne til, at din datter bliver kastebold mellem to systemer, som tilsyneladende ikke kan tale sammen.
De store danske dagblade bringer i dag artiklen: ”Pårørende: Ansvaret for psykisk syge bør strammes op.”
Artiklen handler om en undersøgelse fra BEDRE PSYKIATRI, som viser, at to tredjedele af de pårørende oplever, at kommunerne og regionerne er uenige om, hvem der har ansvaret for den psykisk syge.

Der er helt klart en gigantisk kommunikationsbrist mellem kommunerne og regionerne, som i dén grad går ud over den syge og de pårørende. Den opfølgende hjælp drukner i planer, som tilsyneladende ikke læses af de forskellige instanser, og som ikke opdateres, når der sker udvikling i sygdomshistorien.
Hvis kastebold-systemet en gang for alle skal være historie, er det nødvendigt med en national handlingsplan for psykiatrien. Kun sådan kan vi få klare retningslinjer for, hvem der har ansvar for hvad. Det kan ikke være rigtigt, at det er de pårørende, der skal agere talerør mellem regionerne og kommunerne.
Det skal ikke være de pårørendes opgave at sikre stringens og opfølgning i behandlingen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar