Ebbe Henningsen er landsformand i BEDRE PSYKIATRI - landsforeningen for pårørende.


Ebbe er 60 år, gift med Annette og far til to døtre. Han har også 3 børnebørn. Ebbe er tidligere viceskoleinspektør i Horsens. I dag arbejder han fuldtids for at give pårørende til psykisk syge, så stærk en stemme som muligt.

I denne blog vil Ebbe kort og kontant blogge om det, han har på hjerte om psykiatrien, psykisk sygdom og ikke mindst pårørendes situation. Ebbe vil - uden filter - komme med konstruktive forslag, kommentere ny viden og komme med kærlige og kritiske spark til dagens psykiatri.

fredag den 11. november 2011

Ligestilling kræver økonomisk ligestilling – også når vi taler om psykiatrien

Første punkt på BEDRE PSYKIATRIs opskrift på en ligestilling af behandlingen af psykiske og fysiske sygdomme hedder 2 milliarder på finansloven.
Efter et årti hvor politikerne konsekvent har underprioriteret psykiatrien i forhold til behandlingen af fysiske sygdomme, er der skabt et økonomisk efterslæb på op mod to milliarder kroner.

Derfor er vi i en situation, hvor du er garanteret øjeblikkelig behandling og genoptræning, hvis din ryg bliver smadret i en trafikulykke. Hvis du efter ulykken bliver angst for at gå ud på gaden og ender med at isolere dig derhjemme, kan du blive parkeret på en venteliste i månedsvis.

I årevis har det været sådan, at hver gang behandlingen af fysiske sygdomme har fået 1 krone ekstra fra politikerne, er der kun gået 25 øre til psykiatrien.
Og som sagt kan der ikke skabes en ligestilling af behandlingen, uden at der er økonomisk ligestilling.

Derfor er det også ekstra spændende, hvad politikerne når frem til gennem dette års finanslovsforhandlinger. Det er svært at gennemskue, hvor mange penge man vil tilføre psykiatrien, om der er tale om nye penge, eller som lægeforeningen mener ”gammel vin på nye flasker”.

BEDRE PSYKIATRI arbejder på at påvirke politikerne, så de sørger for at sikre så mange penge som muligt til psykiatrien – også i disse krisetider. Og en ting er helt sikker, pengene vil være godt givet ud og komme tifold tilbage, hvis behandlingen, opfølgningen og inddragelsen af de pårørende får et markant løft.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar